Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

23. oktobra 2020
Izvajanje preventivnih ukrepov na javnih površinah In prilagoditve poslovanja

Komunala Izola v sodelovanju z Občino Izola poziva vse občane k upoštevanju predpisanih preventivnih ukrepov in priporočil za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 tudi pri uporabi javne infrastrukture in javnih površin. Do nadaljnjega bo potekalo preventivno razkuževanje javnih površin, urbane opreme in druge javne infrastrukture. Tudi pri urejanju zadev, vezanih na izvajanje storitev Komunale Izola, se uporabnike usmerja h komunikaciji preko telefona in elektronske pošte.

Poslabšanje epidemioloških razmer namreč zahteva še bolj dosledno upoštevanje oziroma izvajanje preventivnih ukrepov in priporočil, s ciljem v čim večji meri zmanjšati tveganje pred okužbo z novim koronavirusom.

Sodelovanje z občinskimi institucijami za zagotavljanje varnosti in zdravja v občini

Komunala Izola je vključena v občinski krizni štab, kjer skupaj s predstavniki Občine, civilne zaščite, gasilcev, redarstva in zdravstvenega doma aktivno spremlja nove vladne ukrepe in se v skladu z njimi odloča ter sprejema ustrezne ukrepe na občinski ravni. Krizni štab se je aktiviral takoj po ponovni razglasitvi epidemije in se redno sestaja.

Izvajanje ukrepov na javnih površinah

Poleg rednega čiščenja javnih površin se je po vzoru spomladanskih aktivnosti ponovno pristopilo k razkuževanju javne infrastrukture (košev za odpadke, parkomatov, vrat za dostop na plavajoče pomole ter tam nameščene elektro-vodovodne omarice itd.), strojnemu razkuževanju javnih pohodnih oz. voznih površin ter lokacij, kjer je frekvenca ljudi večja (trgovine, zdravstveni dom, lekarne, pošta ipd).

Ob vhodu na otroška igrišča in igrišča za pse so nameščena razkužila in izobešena obvestila kot opomnik k upoštevanju obveznih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom.

S slikovnim obvestilom, ki poziva k upoštevanju varne medsebojne razdalje, so opremljene tudi   klopi na javnih površinah.

Zbirni center in Center uporabnih predmetov (CUP)

Zbirni center ostaja za sedaj odprt po ustaljenem urniku, in sicer od ponedeljka do petka, od 8. do 17. ure, ter v soboto od 9. do 12. ure. Možna je tudi dostava gradbenih odpadkov na Center za predelavo gradbenih odpadkov (CPGO).

Center uporabnih predmetov v središču Izole (CUP v mestu) bo od ponedeljka, 26. 10. 2020, do nadaljnjega zaprt.

Osebni obiski strank le v nujnih primerih

Uporabnike pozivajo, naj se v čim večji meri odpovejo osebnim obiskom v poslovnih prostorih podjetja in se za urejanje zadev poslužijo komunikacije preko telefona oz.  elektronske pošte. Če je osebni obisk utemeljeno neizogiben, se je treba obvezno predhodno telefonsko najaviti.

Za urejanje zadev na upravi podjetja so dosegljivi na telefonski številki 05 66 34 950 vsak delovnik med 7. in 15. uro. Za urejanje pogrebnih storitev se je treba najaviti pri vodji pokopališke in pogrebne dejavnosti, na tel. št. 05/66 34 925, za urejanje zadev na področju pristaniške oz. parkiriščne dejavnosti so zaposleni na razpolago na tel. št. 05/66 34 955 (957).

Zdravje občanov in zaposlenih je primarnega pomena

Vsi sprejeti ukrepi imajo enoten cilj – prispevati k čim večji zajezitvi širjenja okužb z novim koronavirusom tako med občani oz. uporabniki storitev Komunale Izola kot med zaposlenimi. Varnost vseh, ki so vključeni v delovne procese podjetja, je primarnega pomena.

Le zdrav in številčno zadosten kader lahko zagotavlja nemoteno izvajanje dejavnosti, zato so v podjetju že od meseca marca vpeljani ukrepi, ki v največji možni meri prispevajo k zagotavljanju varnega delovnega okolja. Zaposlenim je ves čas na razpolago ustrezna osebna zaščitna oprema (razkužila, obrazne maske itd.), zaščitna oprema v delovnih prostorih (pregrade med delovnimi prostori ipd.), delovni procesi pa so organizirani tako, da so zagotovljeni minimalni osebni stiki tudi med zaposlenimi.

Skrb za zagotavljanje kakovostnih komunalnih storitev

Komunala Izola se kot izvajalec obveznih gospodarskih javnih služb v občini Izola zaveda pomena teh za zagotavljanje čistega, urejena in posledično zdravega lokalnega (bivalnega) okolja, zato bodo vsi napori usmerjeni v čim bolj nemoteno izvajanje dejavnosti.

Prilagajanje delovnih aktivnosti bo tudi v prihodnjih dneh odvisno od novih ukrepov vlade,  navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter usmeritev na občinski ravni, ki jim skrbno sledimo in jih dosledno upoštevamo pri izvajanju vsakodnevnih delovnih aktivnosti.

Občani so ključni element

Pozitiven doprinos vpeljanih preventivnih ukrepov in priporočil je v veliki meri odvisen od sodelovanja občanov, zato je njihovo razumevanje in upoštevanje začasnih sprememb oz. prilagoditev nepogrešljivo. Te so namreč sprejete zgolj z namenom omejiti širjenje koronavirusa, torej izključno v skupno dobro.

 

Komunala Izola, d. o. o.

 

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2021 >
PO TO SR ČE PE SO NE
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

NOVO NA PORTALU

21. junija 2021
Arhitekturna razstava idejnih projektov za ureditev obalne promenade

Študentje ljubljanske Fakultete za arhitekturo so pod mentorstvom prof....


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!