Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

17. septembra 2019
Slovenska obala gosti Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2019

Na današnji novinarski konferenci je bil predstavljen program Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij ter osrednji dogodek Čista obala. Sledilo je uradno odprtje dogodka, katerega slogan je SEA4FUTURE in izpostavlja osebni odnos ter s tem povezano odgovorno ravnanje vsakega posameznika do okolja. Odprtja so se udeležili številni govorci tako z lokalnega kot tudi z nacionalnega in evropskega okolja.

Uvodoma je Igor Novel, direktor TZ Portorož, poudaril pomen tovrstnih dogodkov za sodelovanje v Jadransko-jonski regiji, posebej v okviru skupine za Trajnostni turizem evropske strategije za Jadransko-jonsko regijo. Dogodki v organizaciji Službe RS za in tudi Občine Izola se dogajajo na območju vseh občin kar dokazuje, da se morajo tudi občine povezovati za uspešne zgodbe in nove turistično – razvojne projekte.

Staša Mesec, vodja projekta podporne točke za Jadransko-jonsko makroregionalno strategijo, je izpostavila, da Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kot vodilni partner projekta EUSAIR Facility Point, uspešno koordinira osem držav pri izvajanju Jadransko-jonske strategije, kar se že odraža v prvih konkretnih idejah, ki se razvijajo v okviru partnerstva, v okviru TSO pa za isto mizo vabijo organe upravljanja in ministrstva iz celotne regije, velik poudarek pa je dan tudi komunikaciji.

»Letos dogodek v ospredje postavlja sodelovanje v okviru Jadransko-jonske strategije. Njene osrednje teme bodo sočasno osvetljene tudi skozi oči drugih obstoječih makro regionalnih strategij. S tem gradimo sinergije in partnerstva za prihodnost Slovenije ter Evropske unije, kar nam daje dobro popotnico za naslednje leto, ko bo Slovenija predsedovala Jadransko-jonski strategiji,« je o pomembni vlogi Slovenije pri uresničevanju zastavljenih strategij, povedala Andreja Jerina z Ministrstva za zunanje zadeve.

Mitja Bricelj, z Ministrstva za okolje in prostor, je poudaril priložnosti, ki jih Jadransko-jonska strategija ponuja, v smislu snovanja novih projektih idej in njihove uresničitve. »Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij je pomemben mednarodni dogodek, v okviru katerega bomo prikazali tudi konkretne dosežke Slovenije za zmanjšanje pritiskov na obalo in morje ter s skupnimi močmi vseh udeležencev tudi izboljšali njegovo ekološko stanje,« dodaja Bricelj.

Uroš Robič, koordinator osrednjega dogodka Čista obala, je napovedal, da se bo ta že 10. jubilejni dogodek odvijal 21. septembra 2019, od 9. do 15. ure, na različnih lokacijah po celotni slovenski obali. Dogodek bo potekal v sklopu svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer. »Na ta dan bomo zavihali rokave, si nadeli rokavice ter preživeli koristno družaben dan v slogu manj je več, torej kako lahko z manj naredimo več za naravo, je bil slikovit Robič.

Sledilo je uradno odprtje dogodka Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij s kratkim kulturnim programom, ki ga je popestril nastop otroškega pevskega zbora učencev osnovne šole Cirila Kosmača Piran.

Več podrobnosti o navedenih in ostalih dogodkih Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij najdete na spletni strani Evropske unije za Jadransko-jonsko regijo (EUSAIR) www.adriatic-ionian.eu.

Nazaj na seznam novic
Arhiv novic
KOLEDAR
< junij 2020 >
PO TO SR ČE PE SO NE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

NOVO NA PORTALU

12. junij 2020
Kino v živo: Posebni

Vabljeni na junijski (in po dolgem času) Kino v živo s filmom POSEBNI, v petek, 12.6., ob 21.00. Pred projekcijo se bomo pogovarjali se...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!