Medijsko središče

10 / Novice

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

24. marca 2021
Že 17. edicija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema

Kino Otok – Isola Cinema se bo letos v Izoli ponovno dogajal poleti, natančneje od 25. do 29. avgusta. V že tradicionalni sekciji Video na plaži bo na platno pod zvezdami in predenj pripeljal izbor svežih udarnih kratkometražcev odprtega duha in njihove avtorje. Vabljeni k prijavi filmov do 3. maja 2021.


S sekcijo Video na plaži organizatorji festivala podpirajo prikaz filmske produkcije še neuveljavljenih avtorjev novih generacij, ki raziskujejo bogastvo in drznost filmskega izraza tako v formi kot v vsebini. Ob domači neodvisni produkciji bodo prikazani tudi filmi iz sosednjih držav in širše. Video na plaži ni tekmovalni program, temveč deluje kot raziskovalna platforma, ki poleg javne predstavitve filmov omogoča tudi dialog, pretok idej in znanja med gostujočimi uveljavljenimi avtorji ter tistimi, ki so šele na začetku svoje filmske poti, ali pa se s svojim ustvarjanjem gibljejo zunaj ustaljenih prostorov konvencionalne in tržno naravnane filmske produkcije.

Mlade avtorje (jasno tudi mlad po srcu šteje) iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in onkraj pozivajo k prijavi in predstavitvi del, ki bodo v času festivala prikazana v sproščenem vzdušju, pod zvezdami ter v neposredni bližini izolske plaže Svetilnik.

Avtorji bodo ob uvrstitvi v program deležni tudi:
– akreditacije za vse filmske projekcije festivala, PRO Otok in ostale festivalske dogodke,
– možnosti nastanitve v festivalskem kampu Škamp,
– predstavitve filma v festivalskem katalogu.

Omejitev glede filmskih zvrsti ni. Dokumentarne, igrane, eksperimentalne ali animirane kratke metre naj zaznamuje predvsem odprt, svoboden in povezovalen duh, ki tako ali drugače ruši vrsto konstruiranih družbenih, političnih, kulturnih, narodnostnih, verskih, medgeneracijskih ter seveda izraznih pregrad.

Dolžina prijavljenih filmov: do 30 minut. Prednost pri izboru bodo imeli filmi, ki so nastali v lanskem in letošnjem letu. Omejitev glede števila prijavljenih filmov posameznega avtorja ni, vendar mora biti vsak prijavljen na svojem obrazcu.

Vabljeni, da do ponedeljka, 3. maja 2021, pošljete izpolnjen spletni prijavni obrazec s prilogami.

Selektorja sekcije Video na plaži sta Matevž Jerman, filmski publicist, urednik, kurator, režiser, soustanovitelj društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken in asistent programskega oddelka Slovenske kinoteke, in Mila Peršin, ustvarjalka, ki se med študijem na Akademiji za vizualne umetnosti AVA ukvarja s selekcijo filmov, filmsko režijo in igro ter deluje kot del ekipe DobraVaga.

Vsa dodatna vprašanja naslovite na e-pošto: video@isolacinema.org.

NOVO NA PORTALU

28. julija 2021
3. javni posvet: Vse o cepljenju proti covidu-19

O varnosti in učinkovitosti cepiv Spoštovani prebivalci in...


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!