Spoznaj Izolo

04 / Slovenia Green

OBČINA IZOLA
COMUNE DI ISOLA
Sončno nabrežje 8
Riva del sole 8
SI-6310 Slovenija

ID za DDV: SI16510801

T +386 5 66 00 100
E posta.oizola@izola.si

VLOŽIŠČE, uradne ure
Ponedeljek 8:00 - 12:00
Torek 8:00 - 12:00
Sreda 8:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00
Četrtek 8:00 - 12:00
Petek 8:00 - 12:00

Zelene iskrice

Zelene iskrice za zeleno in trajnostno bivanje

V Izoli se lahko iz popotnika hitro prelevite v domačina. Prav zaradi pristnosti in njene mediteranske duše jo obiskujejo in se vanjo vračajo popotniki ter gostje iz vsega sveta. Izola očara s svojo skladnostjo. Njeno dobro ohranjeno mestno jedro ima srednjeveško zasnovo. Z ozkimi stavbami in ulicami, ki se srečujejo na mestnih trgih, je mesto privlačen spomenik arhitekture srednjega veka in kasnejših obdobij. V naši občini je morska obala nizka in precej razčlenjena, objemata jo rt Viližan, na vzhodu proti Kopru, in rt Ronek na zahodu. Prepadne flišne stene severnega obrežja Strunjanskega polotoka so izoblikovali morski vplivi. Tu vstopimo v Krajinski park Strunjan, edini v Sloveniji, ki vključuje tudi morski rezervat z najdaljšim ohranjenim delom naravnega morskega obrežja v Tržaškem zalivu.

Bujno mediteransko vegetacijo boste začutili že v mestu, v njegovi neposredni okolici pa se prelije v vinograde in oljčnike, ki se vzpenjajo po strmih pobočjih polkrožnega in gričevnatega amfiteatra. Le korak od mesta so razpredene pešpoti, kolesarske in jahalne poti. Skozi deželo oljke in trte, kot imenujemo Slovensko Istro, se vije privlačna vinska cesta, ki obiskovalca popelje tudi po izolskem podeželju.

V Izoli cenimo in varujemo naravne danosti in kulturno dediščino, ki smo jo prejeli od naših prednikov. Zelena usmerjenost in trajnostna naravnanost sta naši vodili in naši zavezi pri vsem, kar delamo. S tem namenom je nastala tudi zgibanka za prijetnejši obisk Izole.

Vir: Samo v Izoli, 2013

Nasveti za prijaznejši obisk Izole

POROČILO O ZELENIH/TRAJNOSTNIH KAZALNIKIH


Za pravilno oddajo PRIJAVE NAPAKE vas prosimo, da izpolnite spodnja polja
Per la corretta presentazione della DESCRIZIONE DELL'ERRORE si prega di compilare tutti i campi sottostanti

V center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu lahko tudi pokličete. Telefonska številka 041 310 997.


×
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!