Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Divji šparglji so ena izmed najbolj cenjenih pomladnih dobrot v Istri. Njihov rahlo grenak okus, poln mineralov in vitaminov, je navdih za številne kuharske mojstrovine, ki jih bodo od petka, 28. marca, do nedelje, 13. aprila, ponujale izbrane gostilne in restavracije po celotnem območju slovenske Istre.
20 gostincev – ena ljubezen do lokalnih okusov
Letos se kulinarični dnevi iz Izole širijo na celotno slovensko Istro, kar pomeni, da lahko v kar 20 izbranih gostilnah in restavracijah okušate kreativne jedi iz divjih špargljev – od tradicionalnih receptov, kot je fritaja s šparglji, do vrhunskih sodobnih interpretacij.
Kdo vse bo sodeloval v Izoli?
Gostilna Bujol
ŠPARGLJEVE JEDI: Fritaja s šparglji, Špageti z vongolami in šparglji
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Gostilnica Gušt
ŠPARGLJEVE JEDI: Špargljeva kremna juha s praženimi lešniki in špargljevim oljem, Fritaja s šparglji in kraško panceto, Rezanci z gamberi in šparglji, Biftek s špargljevim pirejem, šparglji in panceto
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Gostilna Korte
ŠPARGLJEVE JEDI: Fritaja s šparglji in pršutom, Fuži s šparglji in pršutom, Rezanci z gamberi in šparglji
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Gostilna Perla
ŠPARGLJEV MENI: predjed: Špargljeva juha s kozicami; glavna jed: Rezanci s šparglji, vongolami in mandlji
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Gostilna Sidro
ŠPARGLJEVE JEDI: Fritaja z domačo klobaso in šparglji, Domači istrski fuži s škampi in šparglji, Biftek v špargljevi omaki s prilogo
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Grill pri Perotu
ŠPARGLJEVE JEDI: Frtalja s šparglji, panceto in parmezanom, Domači fuži s škampi in šparglji, Rižota z gamberi, rukolo in šparglji
KONTAKT: Spletna stran | Facebook
Kmetija Medljan
ŠPARGLJEVE JEDI: Fritaja s šparglji, Domači rezanci s šparglji, Istrski štruklji s špargljevim prelivom
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram; odprti so ob sobotah in nedeljah.
Restavracija hotela Marina
ŠPARGLJEV MENI: hladna predjed: Carpaccio piranskega brancina s šparglji in jagodnim kaviarjem; juha: Špargljeva kremna juha z rakci; topla predjed: Domači krompirjevi njoki z divjimi šparglji in špinačnim pestom, konfit daterina, burratta; glavna jed: Rižota ali testenine z divjimi šparglji in pečenimi kozicami; sladica: Špargljev tiramisu z medeno omako in jagodami
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Restavracija Kamin
ŠPARGLJEVE JEDI: Špargljeva kremna juha s kefirjem in zeliščnim oljem, Rižota z divjimi šparglji na parmezanu, Domači sipini njoki z divjimi šparglji, škampi in stracciatello, Pečena mediteranska polenta z ragujem divjih špargljev in carpacciom kapesante, Ribji grill mix (bela riba, kapesanta, hobotnica, kozice) na rižoti divjih špargljev, Telečji biftek z divjimi šparglji, tartufovo omako in pire krompirjem.
KONTAKT: Spletna stran | Facebook | Instagram
Več na: povezavi