Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Letos se kulinarični dnevi iz Izole širijo na celotno slovensko Istro, kar pomeni, da boste lahko od petka, 28. marca, do nedelje, 13. aprila v kar 21 izbranih gostilnah in restavracijah okušali kreativne jedi iz divjih špargljev – od tradicionalnih receptov, kot je fritaja s šparglji, do vrhunskih sodobnih interpretacij.
V Izoli bo sodelovalo 9 restavracij oziroma gostiln: Gostilna Bujol, Gostilnica Gušt, Gostilna Korte, Gostilna Perla, Gostilna Sidro, Grill pri Perotu, Kmetija Medljan, Restavracija hotela Marina in Restavracija Kamin.
Divji šparglji (Asparagus acutifolius) so divji poganjki, ki rastejo na sončnih pobočjih med trnastim podrastjem. Njihova sezona traja od marca do začetka junija, najboljši čas za uživanje v njihovem polnem okusu je prav zdaj. Divji šparglji so ena izmed najbolj cenjenih pomladnih dobrot v Istri. Njihov rahlo grenak okus, poln mineralov in vitaminov, je navdih za številne kuharske mojstrovine.
Tradicionalno jih pripravljamo z umešanimi jajci, a v času Dnevov divjih špargljev boste lahko okušali še številne druge jedi: od kremnih juh, do domačih testenin, morskih dobrot in vrhunskih krožnikov, kot so hobotnica, brancin in celo sladic s šparglji.
Več informacij je na: povezavi.