Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
V času velikonočnih praznikov se izolski hotelirji veselijo izjemno dobre zasedenosti, ki trenutno presega 80 odstotkov. Na velikonočno soboto se obeta prvi letošnji Pomol okusov, ki nudi pristno izkušnjo lokalnih dobrot. Dober razlog za obisk Izole je tudi jadralska regata Izola Spring cup.
Praznični dnevi bodo v Izolo pripeljali veliko tujih obiskovalcev
Velikonočni konec tedna že tradicionalno napoveduje prihajajočo sezono in obeta dober turistični obisk. Nič drugače ne bo niti letos; izolski hoteli in ostali nastanitveni ponudniki namreč poročajo, da so njihove zmogljivosti že sedaj zelo dobro zasedene, v povprečju več kot 80-odstotno. Velika večina obiskovalcev prihaja iz Nemčije in Avstrije, ki imajo v tem času tako šolske počitnice kot dela prost dan že v petek pred veliko nočjo. Poleg individualnih gostov v spomladanskem času Izolo obišče tudi mnogo športnikov s spremljevalci, ki njene lepote in ugodno vreme izkoristijo za športne priprave.
V teh dneh bodo med njimi predvsem jadralci, ki se bodo udeležili jadralske regate Izola Spring Cup v organizaciji Jadralnega kluba Burja; trenutno je prijavljenih 270 plovil s 340 tekmovalci, med katerimi je največ Avstrijcev, Nemcev, Madžarov, Italijanov, Hrvatov, Čehov in Poljakov. Letošnja, že 35. regata Izola Spring Cup, poteka od 27. do 31. marca.
Odprtje sezone Pomola okusov
Po lanskoletnem, zelo obiskanem velikonočnem Pomolu okusov, so se tudi letos v Turističnem združenju Izola odločili, da sezono kulinaričnih dogodkov na prostem začnejo ob istem času. Letos načrtujejo 5 terminov, razporejenih spomladi in jeseni; 30. marca, 4. maja, 8. junija, 21. septembra in 19. oktobra. Obiskovalci bodo v soboto, 30. marca, izbirali med 20 stojnicami z istrskimi dobrotami. Dogodek se bo začel že ob 11. uri in trajal ves dan.
Predstavili se bodo gostinski ponudniki, med katerimi bodo nekateri novost na Pomolu okusov, vinarji, kulturni društvi, slaščičarna, ponudniki s craft pivom, lokalnim ginom in sadnimi likerji. Posebnost prvega Pomola okusov bo stojnica Orange Wine Festivala, ki bo predstavljala istoimenski mednarodni festival, posvečen oranžnim vinom. Ta bo navdušence nad belimi maceriranimi vini v Izolo privabil 26. aprila. Na gostujoči stojnici se bo tokrat predstavil Atelie Karim, kjer bo slaščičarski mojster Karim Merdjadi, poznan tudi kot del trojice Masterchefovih ocenjevalcev, razveseljeval s prefinjenimi sladicami. Da bo vzdušje na Pomolu okusov še bolj živahno, bo vse skupaj spremljala glasba Piano Sax Dua.
Pomol okusov poteka v skladu s trajnostnimi usmeritvami, zato organizator obiskovalce poziva k ločevanju odpadkov. Zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev pa priporoča parkiranje na obrobnih parkiriščih in sprehod do prizorišča.
Pripravilo Turistično združenje Izola